[ALMELO 1 KAMPIOEN!] Live Verslag Almelo 1 VS PSV/DoDO

Dag allemaal,

Via deze weg een live verslag van de mogelijke kampioenswedstrijd van Almelo 1 tegen PSV/DoDO uit Putten. Een gevoelige wedstrijd, gezien alle malaise van eerder dit jaar. Het is blijkbaar blijven hangen, want de eerste nul is al gevallen bij ondergetekende. De aandacht heel ergens anders en niet prettig voelen blijkt een succesformule voor een makkelijk verlies.

De opstelling is als volgt:

Almelo VS PSV/DoDO 1 5-3

  1. Peter Mijnheer – Ewout ’t Jong 1-0
  2. Marcel Wildschut – Rogier DIjk 1/2-1/2
  3. Martin Bootsma – Olger van Donk 1-0
  4. Alvin Jutba – Kasper Dokter 0-1
  5. Yannic Husers – Dirk Veldhuizen 0-1
  6. Matthias Kruimer – Olger van Dijk 1/2-1/2
  7. Ben Poelstra – Erik van Capellen 1-0
  8. Humphrey Burer – Daan van Pel 1-0

Zoals gezegd verloor Yannic dus snel, nadat hij veel te wild de aanval in ging. Hij wist dat hij rust moest bewaren, maar zag een soort fata morgana op het bord, waar hij vervolgens aan vast hield. Dat kostte hem een kwaliteit, waarna niet veel later de aanval niet doorsloeg en hij nóg een kwaliteit verloor. Yannic was er wel klaar mee en zag geen heil meer in de stelling, wat leidde tot opgave.
Voor de rest is bijna alles nog vrij tam. Alvin heeft zijn korte nachtrust ook geplaatst op het bord en heeft maar liefst twee pionnen geofferd voor aanval. Het is vrij dubieus of het doorslaat, maar we gaan het merken. De remiseaanboden vliegen nu over tafel, die allemaal resoluut worden afgeslagen. Later meer!

[15:55 uur]

Ik hoef nog niet eens de zaal in te lopen of de volgende partij is al klaar: Humphrey wint zijn partij! Dit is een mooie opsteker voor hem en dit laat maar weer eens zien dat hij van vaste waarde is voor Almelo 1!

[16:00 uur]

De tijdnoodfase is aangebroken en het ziet er niet rooskleurig uit. Martin heeft een lastige, maar nog wel gelijke stelling. Drie uitslagen zijn daar nog mogelijk. Marcel heeft een torenoffer om zijn oren gekregen, maar het is nog maar de vraag of het correct is. Goede verdediging en Marcel lijkt het punt op te kunnen halen. Peter staat een pion voor, maar ook daar is alles nog onzeker. Vooral of hij de pion extra nog kan houden. Alvin staat helaas nog steeds twee pionnen achter en lijkt nu toch verloren te staan. Er staan nog wel wat stukken op het bord, maar zijn tegenstander graaft zich helemaal in. Matthias en Ben hebben ook nog een gelijke stelling, waarbij de kans op remise vooral bij Matthias aannemelijk is..

[16:10 uur]

Ben heeft een kwaliteit meer, maar maakte intussen een flinke blunder. Gelukkig zag zijn tegenstander het niet en speelde de verkeerde zet. Nu is het zaak om het zo ‘clean’ mogelijk uit te spelen en af te wikkelen naar een gewonnen eindspel. Marcel heeft het erg lastig en ik zie het best treurig in. Gelukkig heeft hij mij al vaker weten te verrassen, dus trek ik nog geen conclusies. 🙂
Alvin probeert met man en macht complicaties te creëren in de stelling, wat enigszins lijkt te lukken. Nu is het afwachten of zijn tegenstander bezwijkt onder de druk..

[16:25 uur}

Een nieuw resultaat is binnen: Peter wint! Zijn extra pion leek er in eerste instantie van af te gaan, maar een mooie samenwerking van zijn stukken leidt tot een vrijpion die niet meer te stoppen is. Ook Ben weet zijn kwaliteit meer psychologisch af te dwingen: zijn tegenstander zag het (net als ik) ook niet meer zitten en besloot maar op te geven. Dit maakt de tussenstand 3-1 en komt het kampioenschap ineens erg dichtbij!

[16:27 uur]

Marcel zag zijn kans schoon en maakte op een tactisch moment een kans om remise aan te bieden. Dit werd snel aangenomen en is er nog maar 1 bordpunt nodig!

[16:33 uur]

Ook Matthias heeft remise aangeboden, na een langdurige blik op de andere borden van zijn tegenstander (die de indruk heeft dat de andere borden beide gewonnen zijn voor PSV), wordt er een akkoord overeengekomen. Hiermee heeft Almelo de 4 bordpunten in elk geval binnen en is het kampioenschap officieus! Een half bordpunt nog en dan kan de vlag echt uit!

[16:50 uur]

Een anticlimax: Alvin vergeet zijn 40e zet op tijd te doen. Er ontstaat een boel tumult naderhand, omdat er onenigheid is het wel of niet op tijd spelen van de 40e zet. Er is dus reconstructie nodig, maar mijns inziens zal de uitslag hetzelfde blijven. Beide spelers hebben geen 40 zetten voor zwart op het biljet staan namelijk..
Martin is in de tussentijd een stuk voorgekomen en lijkt zelfs nog een vol punt binnen te kunnen halen, indien hij slaagt dan is het beslist en kan de bierfles open!

[16:55 uur]

ALMELO 1 KAMPIOEN! Martin geeft het niet meer weg en wint!

2 Comments on “[ALMELO 1 KAMPIOEN!] Live Verslag Almelo 1 VS PSV/DoDO”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *