Almelo V4 na 4 (!) wedstrijden kampioen!!

Het vierde viertal van Almelo is na 4 wedstrijden al kampioen geworden in klasse F. Alle wedstrijden werden gewonnen en er zijn slechts 3 bordpunten verspeeld. Bijzonder natuurlijk is dat het gaat om een team van jeugdspelers in een competitie met volwassenen!

Als eerste was Jayden klaar. De trainer had het punt al geteld nadat het leek alsof Jayden twee stukken voor zou komen, maar na wat onhandigheden en beren op de weg werd er besloten tot zetherhaling: 0,5-0,5.

Vervolgens kwam tijdens de analyse Jay-Giani al aangelopen en wist het eerste punt binnen te hengelen. De tegenstander had op keurige wijze twee pionnen veroverd, maar liet zich piepelen door een aftrekaanval wat een toren kostte: 1,5-0,5.

Dan gauw maar kijken hoe de laatste twee borden staan. Storm stond een toren voor en leek het gespeeld, dat was het gelukkig ook. De tegenstander speelde een pion op die geslagen kon worden, maar vervolgens giftig was vanwege mat in 1. Daarmee was het kampioenschap een feit: 2,5-0,5.

Als laatste was Floris nog aan het buffelen. Zijn tegenstander bood lange tijd prima weerstand en het leek zelfs nog even benauwd te worden voor Floris. Toen bleek de jeugdigheid toch een groot voordeel toen er pardoes een stuk werd geblunderd. Dit werd vakkundig afgerond door Floris: 3,5-0,5.

De trainer is in ieder geval supertrots op de spelers. Er volgen nog twee wedstrijden tegen respectievelijk HEC en Park Stokhorst. Hij kondigde aan dat dit in ieder geval nog gevierd gaat worden, waar dit zal zijn is nog even geheim…

Yannic Husers


One Comment on “Almelo V4 na 4 (!) wedstrijden kampioen!!”

  1. Van harte gefeliciteerd Jayden, Jai-Giani, Storm en Floris met deze nu al fantastische prestatie……maar natuurlijk ook Yannic!

    Lekker feest vieren met elkaar als de rondes zijn afgelopen.

    Hartelijke schaakgroet george henneberke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *