Schaken in Corona tijd

Al een lange tijd hopen wij weer “gewoon” te kunnen gaan schaken. Door de corona crisis was dat nog steeds niet mogelijk. Maar wij zijn blij dat we nu, weliswaar in aangepaste vorm, toch weer kunnen gaan schaken. Onze locatie leent zich daar uitstekend voor. Mede dank zij de medewerking van de beheerders van Accres, kunnen wij bordopstellingen realiseren die meer dan 1,5 meter van elkaar staan.

Niet mogelijk is het om op 1,5 meter afstand van je tegenstander te blijven. Officieel is dat niet voorgeschreven, maar als vereniging hebben we toch besloten om daar ook een oplossing voor te zoeken. Zolang de corona crisis blijft bestaan, kunnen wij gebruik maken van schermen die in het midden van het bord geplaatst kunnen worden. Deze doorzichtige schermen belemmeren niet het spelen van de schaakstukken en ook het zicht op het schaakbord wordt er niet door beïnvloed.

Door deze oplossing, en uiteraard het handhaven van de normaal geldende corona regels, kunnen wij zonder problemen de competitie opstarten.

Wij beginnen weer op 4 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *