Verslag Almelo-Haren:

 

KNSB; Klasse 3A; r2; za 10-okt-2015
  Almelo                     - Haren & Oostermoer      5
- 2  
1. Elgersma,S.J.(Simon)      - Klinkhammer,J.(Johan)   1  - 0   
2. Wildschut,M.(Marcel)      - Houten van,H.(Heinse)   1  - 0   
3. Poelstra,B.M.(Ben)        - Visser Sr,B.M.(Martien)
 -   
4. Sarink,E.M.(Edwin)        - Tasma,A.W.(Andreas)     
 -   
5. Bootsma,M.(Martin)        - Hiemstra,T.(Tomas)      1  - 0   
6. Jutba,A.S.(Alvin)         - Valiente,P.(Paulo)      0  - 1   
7. Visser,B.S.(Bert-Steffen) - Roorda,M.(Maarten)      1  - 0   
8. Husers,Y.G.M.(Yannic)     - Wolters,V.(Vincent)     
 -   

 

 

 

Ik ben dit verslag maar begonnen met de uitslag; voor wie alleen hierin is geïnteresseerd , die kan gelijk stoppen met lezen, dat is wel praktisch.

 

De uitslag doet een walk-over vermoeden maar dat was het toch niet. Na 2 uren spelen meende ik het volgende te mogen noteren: Simon stond – om het mild te zeggen – nog lang niet gewonnen en hetzelfde gold voor Bert Steffen en Alvin. Martin stond goed, dacht ik, Edwin ook en bovendien speelde hij tegen een op papier mindere tegenstander, en Yannick stond uitstekend evenals Marcel. Ik stond optisch niet best tegen Visser sr (geen familie van onze Visser jr!), maar oom Fritz (= computerschaakprogramma) vertelde me ’s avonds dat ik maar heel ietsje minder stond. Na 4 uren spelen kwam er duidelijkheid in de strijd. Marcel had geruisloos en degelijk gewonnen, Martin minder geruisloos maar wel gewonnen en Bert Steffen stond inmiddels een stuk voor. Yannick stond gelijk, met Alvin weet je nooit precies hoe hij staat en Edwin en Ben en ook Simon waren nog aan het zwoegen.

 

 

 

Even later gaf de tegenstander van BS op, durfde  Edwin zijn pionnetje niet door te schuiven naar d6, waarna de partij in remise verzandde. De tegenstander van Simon gaf een stuk weg en verloor en Yannick speelde remise. Nog 2 partijen te gaan, Alvin en Ben. Alvin maakte een fout en verloor en dan ondergetekende.  Ik besloot de voetbalwedstrijd Kazachstan / NL de wedstrijd te laten en te proberen mijn pionnetje voorsprong in winst om te zetten. Daar kreeg ik spijt van! Want ik heb noch de eerste helft van de wedstrijd gezien noch een punt gehaald noch veel plezier beleefd aan mijn povere spel. Remise dus.

 

 

Tubbergen, 11/10/2015, Ben Poelstra