Denk en Zet Kampen- S.V. Almelo  3-5,     Kampen, 26-11-2016

 

 

In de mist naar Kampen is geen pretje, maar de omstandigheden in wijkcentrum Reijersma  in Kampen wel. Lekker fris, gezellig publiek aan de biljarttafel, mooie wijk in aanbouw enz enz.

De jeugd van Almelo deed het uitstekend; de oudjes hadden duidelijk problemen tegen de ook niet meer zo jeugdige Kampenaren. Gelukkig kwamen wat supporters  -  zelfs een jonge dame van ongeveer 1 jaar oud – de Almeloërs steunen.

Als eerste had Yannic Husers op overtuigende wijze zijn tegenstanders Hakkers van het bord geveegd. In een 4-toren-en 4 loper-eindspel peuzelde Yannic twee zwakke pionnetjes op en won overtuigend. Daarna was het de beurt aan jeugdtalent Onno.  ’s-Morgens had hij al met voetballen gescoord, nu lukte het met schaken. Alleen onze topscorer Johan aan bord 2 moest een veer laten; een gedekte vrijpion op d6 van zijn tegenstander en een krakkemikkerige koningsstelling van hemzelf deden hem de das om. Tussenstand 1-2 voor Almelo, maar Ben stond slecht tot verloren, Alexandr, Edwin en Marcel onduidelijk en Alvin goed. Nog lang niet gestreden dus, maar…………Alexandr trok aan het langste eind met eerst één pionoffer, daarna nog één. Zijn tegenstander was verrast en nam de giften niet aan, maar dat had hij beter wel kunnen doen; winst voor Alexandr. Even later verlies voor Marcel na harde doch vrij korte strijd; 2-3 met nog 3 partijen te gaan met Alvin op winst. Edwin op remise en Ben kon na een ernstige fout van zijn Bosnische tegenstander – wat spelen die ex-Joegoslaven toch vreselijk goed – geforceerd afwikkelen naar remise. Even later maakte Edwin remise en hierna wist Alvin een toren-paard-eindspel met 2 pionnen meer tegen een toren-loper-eindspel op keurige wijze te winnen. Topfavoriet Emmanuel Lasker verliest met 5-3 van Sissa en we staan nu weer gedeeld eerste.

De volledige uitslag:

Cornelissen- Marcel Wildschut  1-0

Johan Redeker – Johan op den Dries  1-0

Ekkelboom - Edwin Sarink  remise

Mujkanovic- Ben Poelstra    remise

Van Gaalen- Alexandr Mityaev   0-1

Hakkers – Yannic Husers  0-1

Kronemeyer – Onno Elgersma  0-1

 

 

Tubbergen, 26-11-2016, Ben Poelstra