Beste jeugdschakers en ouders,

Het schaakseizoen 2017-2018 zit er bijna op.
Vrijdag a.s. (6 juli 2018) is de laatste schaakavond voor de jeugd voor de zomervakantie, dan gaan we familieschaak doen. Dat houdt in dat je als jeugdschaker samen met een familielid (vader, moeder, zus, broer, oma, oom of anders) komt schaken. Samen met je familielid vorm je een team, in tweetal speel je dan tegen andere tweetallen. Het wordt vast een leuke en gezellige schaakavond.

Voor degene die door willen schaken in de zomervakantie is er het ONJK – het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap in Borne van 6 tot en met 11 augustus 2018.
Voor verdere informatie en aanmelding, zie: www.onjk.nl

Met vriendelijke groet,
So Ching Liu
Jeugdleider schaakvereniging Almelo

Verslag Almelo Jeugd GP Noordik – 10 maart 2018.

Met een deelnemersaantal van 52 kinderen heeft de schaakvereniging Almelo gisteren een jeugdschaaktoernooi gehouden op het Noordik aan de Noordikslaan. Dankzij de vele vrijwilligers, ook vanuit de schaakvereniging Minerva Hengelo – Fetze, Jeroen en Joris: Bedankt!! – was het schaaktoernooi een groot succes.

In de hoofdgroep werd met 20 jeugdschakers Zwitsers gespeeld. De overige 32 schakers speelden in vier groepen round Robin. De grote winnaar van het schaaktoernooi van groep 1 is Barto Visser met 6 uit 7, gevolgd door Storm Fallaux met minder weerstandspunten. Derde is geworden: Florian Pol.

Hieronder de top 3 van alle groepen:

1          Visser, Barto

2          Fallaux, Storm

3          Pol, Florian

1          Steinberg, Collin

2          Gelten, Evan

3          Van den Berg, Sam

1          Laurian Doornbos

2          Lucas van der Laan

3          Rani Oswald

1          Liam den Hollander

2          Jojo Li

3          Alma Visser

1          Laurens de Vries

2          Finn Kroeze

3          Tristan Bottenberg/ Joshua Mutlu

1          Steven Maathuis

2          Jayden Breider

3          Noa Hemmink

Tot slot wil ik alle vrijwilligers van de schaakvereniging Almelo; John, Frank, Arjen, Patrick, Laszlo, Barbara, Tessa en Goswin bedanken voor hun inzet. Ook wil ik bij deze CSG Het Noordik bedanken voor hun gastvrijheid.

Het was een geslaagd, leuk en gezellig schaaktoernooi. Tot de volgende keer allemaal!

So Ching Liu

Jeugdleider Schaakvereniging Almelo

Ps. Een fotoverslag vindt u op de Facebook pagina van Schaakvereniging Almelo

Schrijf je in en doe mee met het jeugdtoernooi op 10 maart! :)

schaken noordiktoernooi uitnodiging 10 maart 2018 1

Het toernooi verslag van het schoolschaken van afgelopen 7 februari staat op de site.

Het verslag is te vinden onder: Jeugd - Toernooien - Schoolschaken Almelo

Op de FaceBook pagina van Schaakvereninging Almelo vind u een fotoreportage gemaakt door Frank

Deelnemers bedankt voor dit leuke toernooi!